VÚB banka ponúka termínované účty v maďarských forintoch

klimatizácie do bytu

VÚB rozšírila ponuku termínovaných vkladov v cudzej mene o maďarské forinty. Banka tak spravila kvôli rastúcemu záujmu maďarských občanov o bezpečné uloženie úspor.

Zdenko Štefanides, hlavný analytik Všeobecnej úverovej banky: „Maďarských občanov vedú k týmto krokom obavy pred znehodnotením ich úspor, ktoré vyplývajú z aktuálnych politických a hospodárskych udalostí v ich krajine. Napriek tomu, že forint zaznamenáva voči euru svoje historické minimá, očakáva sa, že v blízkom období dôjde k jeho posilneniu. Tento predpoklad naznačuje, že Maďari nemusia v nevyhnutných prípadoch vymieňať forinty za cudziu menu, ale môžu využiť na sporenie bankové produkty vedené vo forintoch.“

VÚB ponúka „maďarské“ termínované vklady pre fyzické aj právnické osoby s viazanosťou na 1, 3, 6 a 12 mesiacov. Minimálny otvárací vklad predstavuje 40 000 HUF, pri nižšom zostatku sa vklad nebude úročiť. Zriadenie, vedenie a zrušenie účtu je bezplatné. Úrokové sadzby pre termínované vklady v HUF nie sú štandardizované ale určujú sa individuálne pri zriadení vkladu na pobočke banky.

Lenka Bónová z oddelenia Depozitných produktov VÚB: „V porovnaní s ostatnými vkladovými účtami vedenými v cudzej mene sme pre tento produkt pripravili zaujímavé úrokové sadzby. Navyše, novými vkladmi sme minimalizovali aj kurzové straty, ktoré by klienti mali pri výmene forintov na eurá a naopak.“

Zdroj: VUB

Komentáre k článku VÚB banka ponúka termínované účty v maďarských forintoch (4)

  1. Rozhodnutie VÚB banky ponúkať termínované účty v maďarských forintoch bolo motivované rastúcim záujmom maďarských občanov o bezpečné uloženie úspor vzhľadom na politické a hospodárske udalosti v ich krajine.

  2. Môže byť ponuka termínovaných účtov v maďarských forintoch vnímaná ako špekulatívna stratégia využívajúca nestabilitu v Maďarsku?

  3. Táto otázka naznačuje, že by ponuka mohla byť vnímaná dvojako, zatiaľ čo banka ju môže prezentovať ako službu pre zákazníkov hľadajúcich finančnú stabilitu, iní ju môžu považovať za využívanie geopolitickej situácie pre vlastný zisk.

Vylepšite túto stránku

Chcete doplniť alebo upraviť túto stránku? Vyplňte textové pole nižšie. Ďakujeme ♥